خرید برج کشت عمودی هیدروپونیک کاهو سبزی : کشت عمودی هیدروپونیک روشی مدرن برای رشد و پرورش مواد غذایی در آب است که گیاهان در حال رشد از مواد مغذی موجود در محلولی که ریشه هایشان در آن قرار گرفته است، استفاده می کنند. این محلول در ظرف های پلاستیکی زیر گیاهان ریخته می شود و دائما در حال گردش است.
بخشی از ریشه های گیاهان در هوا و بخشی دیگر از آن ها درون یک لایه نازک از محلول غذایی در این روش در جریان هستند که نتیجه ی آن تماس آزادانه ی ریشه ها با محلول های غذایی اند. این سیستم منجر به افزایش نسبت سطح به حجم محلول می شود و در نگاهی دیگر از این که ریشه ها در محلول غوطه ور شوند هم جلوگیری می کند فضای اطراف ریشه به خاطر تماس مداوم محلول، سرشار از اكسیژن است که یکی از موارد مهم در تولید یک محصول ویژه است.
در کشت عمودی یا برج هیدروپونیک در مصرف آب صرفه جویی می شود و دیگر هم خبری از مصرف خاک و سموم شیمیایی نیست و نهایتا شاهد کاهش مشکلات تغذیه ای هم برای انسان هستیم. این سیستم و این روش به دلیل عدم استفاده از سموم قارچ کش و شیمیایی و همچنین استفاده ی محدود از آب، بسیار در میان مردم محبوب شده است و به طور عمده در مناطق خشک جهان نیز استفاده می شود که ایران هم از این کشور ها مستثنی نیست.
مزایای استفاده از سیستم کشت عمودی یا برج هیدروپونیک
مهم ترین مزیت این سیستم علاوه پایین بودن هزینه های نصب و راه اندازی آن است به علاوه ی این که منابع کافی آب، اکسیژن و مواد مغذی کاملا به ریشههای گیاه دسترسی پیدا می کنند اما در مورد مزایای دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کاهش هزینه ها
- عدم استفاده از خاک و نگرانی بابت ضدعفونی آن
- کاهش فواصل زمانی میان برداشت ها
- کاهش استرس و نگرانی به هنگام انتقال نشا
- بازیافت آب (استفاده از سیستم های بسته)
- صرفه جویی در انرژی
- کنترل دقیق تغذیه
- تامین دمای مناسب برای نگهداری ریشه (به روش گرم کردن محلول غذایی)
- کاهش استرس بی آبی یا کم آبی
- صرفه جویی در مصرف کود و سموم شیمیایی
- به دست آوردن محصول نهایی سالم
کشت کدام گیاهان در سیستم عمودی هیدروپونیک
گیاهان برگی همچون سبزی جات و صیفی جات برای کشت در این سیستم بسیار مناسب هستند که در این موارد می توان به کاهو اشاره کرد. از آن جایی که این گیاهان با این سیستم ها سازگارترند، بیشتر کشت می شوند و پس از برداشت هم به خاطر این که با ریشه برداشت می شوند، در مدت زمان بیشتری تازه می مانند تا کشت سنتی. گیاهانی مثل گوجه فرنگی و توت فرنگی هم در این سیستم کشت می شوند که به دلیل استفاده ی بسیار محدود از سموم در کشت آن ها میوه های سالم تر و باکیفیت تری به بازار ارائه می شود.