چگونه در خانه علوفه هیدروپونیک تولید کنیم؟ تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه و آموزش نحوه کشت به همراه مشاوره و تهیه تجهیزات از قبیل سینی کشت و سایر لوازم
تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه
یکی از دغدغه های دامداران در سال های گذشته علوفه دام است و چند سال است بخاطر کاهش ذخایر آب و زمین مناسب این مشکل حاد تر شده است. عدم وجود علوفه خوب در سلامت، رشد و تولید مثل دام تأثیرگذار است.
حال باید در مورد علوفه سبز بیشتر بدانیم تا به اهمیت آن بیشتر پی ببریم.
علوفه سبز هیدروپونیک بدون خاک و با مقدار کمی آب در طول 7 تا 10 روز جوانه می زند و علوفه مغذی دام را تأمین می کند.
مزایای کشت علوفه هیدروپونیک:
1. کاهش هزینه های تولید
این روش 90 درصد هزینه ی تولید علوفه را برای دامداران کاهش می دهد و این بسیار شگفت انگیز است زیرا بسیاری از هزینه ای تولید دام به روش سنتی مثل مصرف انرژی آب، هزینه برداشت، هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل و… را حذف می کند.
2. ارزش بالای غذایی علوفه هیدروپونیک
علوفه هیدروپونیک مواد معدنی بیشتری دارد و دارای ریز مغزهایی چون کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامینها میباشد. علاوه بر این ویتامین D که در بیشتر علوفه های خشک وجود ندارد به مقدار زیادی در علوفه هیدروپونیک وجود دارد.
3. رشد علوفه در زمان کمتر
رشد 7 الی 10 روزه ی این علوفه امتیاز بسیار مهم آن می باشد. مخصوصا زمانی که بفهمیم علوفه خشک و با کشت سنتی نیاز به نه ماه زمان دارد.
4. رشد علوفه با منابع آبی کمتر
یکی از ویژگی های برجسته علوفه هیدروپونیک مصرف آب کم آن در مراحل کاشت علوفه است. برای هر یک کیلوگرم علوفه سبز فقط یک لیتر آب استفاده می شود. این در حالی است که در کشت سنتی این مقدار 40 تا 50 لیتر آب است.
5. روش آسان کشت و تولید علوفه
این علوفه در تمامی طول سال با نظم و به آسانی قابل کشت است .
6.عدم استفاده از آفت کش
در کشت علوفه سبز مواد شیمیایی و آفت کش استفاده نمی شود.
7. عدم وجود هزینه های برداشت علوفه
برداشت علوفه هیدروپونیک بدون هیچ هزینه ای انجام می پذیرد و به راحتی قابل برداشت است. در دامداری سنتی باید مراحل زیادی را طی کرد و هزینه های مازادی را انجام داد.
۸ مرحله تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه:
1. در مرحله اول شما باید جنس گلخانه خود را مشخص کنید. چوب بامبو، میله آهنی ویا لوله های پلاستیکی برای ساخت گلخانه مناسب هستند و با آن می توانید یک گلخانه کوچک و ارزان بسازید.
2. وقتی کار ساخت گلخانه تمام شد باید با کیسه های پلاستیکی یا مشمبای ضخیم روی سازه را بپوشانید.
3. در رشد علوفه هیدروپونیک دما و رطوبت بسیار مهم است و باید کنترل شود. رطوبت نسبی در این گلخانه باید 80 تا 85 درصد باشد که می توانید با دستگاه های هیتر، آب پاش و یا دستگاه مه پاش این رطوبت را ایجاد کنید.
4. یک از موارد بسیار مهم در رشد علوفه خیدروپونیک نور محیط است. جالب است بدانید نور خورشید برای این نوع کشت مضر است و باید با لامپ فلورسنت نور مصنوعی ایجاد کنید.
5. در مرحله بعد باید قفسه هایی با فاصله های منظم و استاندارد با طبقات اصولی طبق رشد علوفه ایجاد کنیم. حدود سه الی چهار طبقه بیشتر قفسه ایجاد نکنید تا بتوانید به علوفه ها به راحتی آب دهید.
6. برای نگهداری و رشد علوفه هیدروپونیک نیاز به یک سینی از پلاستیک خوب که بتواند وزن علوفه را تحمل کند نیاز دارید. سینی های فلزی زود زنگ می زنند و نباید علوفه را در آن پرورش داد.
7. رطوبت باعث جمع شدن آب در سینی ها می شود که با 10 الی 15 سوراخ کوچک روی سینی می توانید این آب ها را خارج کنید و با ایجاد یک خط زهکشی مناسب یک خروج آب منظم داشته باشید.
8. مهم ترین و آخرین مرحله هم انتخاب بذر باکیفیت و مناسب برای تولید علوفه است.
حال باید بیشتر با علوفه مرغوب هیدروپونیک و کاشت بذر آن آشنا بشویم. شرکت تجهیز گرولایت این بذرها را تولید کرده است و شما می توانید این علوفه های باکیفیت را از ما تهیه کنید.
در ادامه به بررسی علوفه هیدروپونیک مرغوب و روش کاشت بذر علوفه هیدروپونیک میپردازیم.
برای کشت هیدروپونیک از بذر دانه هایی مانند گندم، یونجه، جو، ذرت، چاودار و … استفاده می کنند. دقت کنید که اگر قصد خرید هر کدام از این دانه ها را داشتید، باکیفیت ترین را انتخاب کنید تا برداشت محصول خوبی برداشت کنید.
برای تهیه جوانه علوفه هیدروپونیک در یک سطل 5 تا 7 لیتر آب بریزید و بذر یا دانه ها را به آن اضافه کنید. اگر دانه ها روی آب شناور بودند همه چیز خوب و درست پیش می رود.
سپس برای جلوگیری از تولید قارچ روی دانه 50 تا 100 گرم نمک به آب اضافه کنید.
دانه ها باید 12 ساعت در آب خوب خیس بخورند.
سپس دانه ها را در یک کیسه قرار دهید تا جوانه بزنند. جوانه زدن دانه ها در هوای سرد بیش از 24 ساعت و در هوای گرم حدود 24 ساعت طول می کشد.
قبل از قراردادن جوانه ها در سینی آنها را خوب بشویید و همه منافذ را بررسی کنید که مسدود نشده باشند زیرا گیاه شما پس از مدتی می گندد.
دانه ها را به سینی منتقل کنید و روی سینی به صورت منظم پخش کنید و سینی ها را روی قفسه ها قرار دهید.
هر روز به دانه ها با سیستم آب پاشی یا قوطی آب پاش مخصوص آب بدهید.
برای حفظ رطوبت، اگر هوا گرم است هر دو ساعت و اگر هوا سرد است هر چهار ساعت به دانه ها آب بدهید.
نظافت محل گلخانه برای جلوگیری از قارچ زدن دانه ها بسیار مهم است.
از دست کاری کردن بذرهای جوانه زده سینی ها خودداری کنید تا در رشد آنها ووقفه ای رخ ندهد.
ارزش غذایی علوفه ها نهایت تا نه روز است و بیشتر از این زمان اگر سینی ها را نگه دارید دیگر فواید عالی خود را ندارد.
پس از هفت روز شما می توانید از یک سینی حاوی یک کیلوگرم بذر ذرت حدود هشت کیلوگرم علوفه هیدروپونیک تولید کنید.
کارشناسان myhydroponic جهت مشاوره ونظارت، ساخت گلخانه و خرید علوفه هیدروپونیک در خدمت شما عزیزان هستند. برای خرید کانکس کشت علوفه هیدروپونیک و یا سینی های کشت آن و تمامی تجهیزات مورد نیاز این کشت ازجمله سیستم تهویه، لوله های آبرسانی، محلول ضدعفونی کننده، مخزن آب، سازه مخصوص کشت علوفه و… فقط کافی است با ما تماس حاصل فرمائید.