آموزش کاشت میکروگرین + سینی میکروگرین

آموزش کاشت میکروگرین + سینی میکروگرین : میکروگرین یکی از محصولات جدید گیاهی است که مدتی است توجه مردم را به خود جلب کرده است. این نوع از سبزیجات به­ خاطر داشتن طعم بسیار قوی­تر نسبت به سبزیجات معمولی و همچنین ظاهر جذاب و البته کشت آسان­تر طرفداران خاص خود را پیدا کرده ­اند. به همین دلیل میزان پرورش و مصرف میکروگرین روزبه‌روز در حال افزایش است. در این بخش به صورت خلاصه کلیدی­ترین نکات پرورش و کاشت میکروگرین را بررسی خواهیم کرد.

روش­های مختلف کشت میکروگرین

میکروگرین در سرتاسر دنیا به روش­ه ای مختلفی کشت می­شود. محبوب­ترین روش تولید میکروگرین، استفاده از لایه­ ی تقریباً نازکی از خاک به عنوان بستر اصلی است که در سینی­های مخصوص میکروگرین پهن می‌شود و بذر روی آن قرار می­گیرد. در روش­های دیگر ممکن است از بستر آبی (هیدروپونیک) و یا بستری از جنس منسوجات برای سبز کردن بذر نیز استفاده شود.

روش متداول کاشت میکروگرین:

برای کاشت میکروگرین مقداری خاک معمولی یا خاک مخصوص (کمپوست) را به قطر تقریبی 3 سانتی­متر درسینی­های کشت میکروگرین پهن کنید. سپس بذر مورد نظر خود را انتخاب کنید و با تراکم نسبتاً بالا روی بستر بریزید. سپس به‌آرامی بذر را روی خاک فشار دهید تا در جای خود ثابت شود. در این مرحله می­توانید با یک لایه خاک بسیار نازک روی بذر را بپوشانید و یا در همین حالت سینی میکروگرین را آبیاری کنید. سپس شرایط مطلوب رشد میکروگرین را فراهم و کنترل کنید.

توجه کنید که بذر میکروگرین را حتماً از فروشگاه­های معتبر تهیه کنید زیرا بسیاری از بذر­های موجود در بازار کهنه و فاقد قدرت رشد هستند.

شرایط مناسب برای پرورش میکروگرین

میکروگرین نیز همچون هر گیاه دیگر به شرایط خاصی برای رشد مطلوب نیاز دارد. یکی از اصلی ­ترین شرایط، وجود آب کافی در بستر میکروگرین است. این آب باید به صورتی به بذر رسانده شود که موجب شسته شدن بذر از سطح بستر نشود. اسپری و مه پاشی مناسب­ترین روش برای آبیاری میکروگرین است. در مجموعه­ هایی که میکروگرین به‌صورت گسترده و تجاری تولید می­شود استفاده از تجهیزات آبرسانی استاندارد برای رشد مناسب میکروگرین ضروری است. همچنین بهتر است از سینی­ های استفاده کنید که قابلیت زهکشی آب اضافه را داشته باشند.

گروه تولیدی myhydroponic آماده­ی ارائه تمامی این تجهیزات به فعالان صنعت میکروگرین است.

یکی دیگر از پارامترهای تأثیرگذار بر رشد میکروگرین، رسیدن نور کافی به جوانه­ی بذرهاست. کمبود نور موجب زرد شدن میکروگرین پرورشی شما خواهد شد. در چنین حالتی طعم این سبزیجات نیز به تلخی مایل می­شود و محصول نه از لحاظ ظاهری و نه از لحاظ کیفیت بازار پسند نخواهد بود. پرتو غیر مستقیم خورشید منبع مناسبی برای تأمین نور گیاه است. اگر میکروگرین در سالن­ها یا گلخانه­ های صنعتی در حال پرورش باشد، نیازمند منبع نور مصنوعی همچون لامپ است که شدت تابش آن حساب شده و مناسب باشد.

دمای محیط نیز باید از ثبات نسبی برخوردار باشد. به علت ساختار ظریف میکروگرین، مقاومت آن نسبت به تغییرات شدید دمایی بسیار پایین است؛ بنابراین باید دمای محیط را با استفاده از تجهیزات حرارتی یا برودتی در یک محدوده استاندارد نگه داشت.

برداشت میکروگرین:

بسته به نوع بذر ارتفاع میکروگرین در هنگام برداشت متفاوت است. هنگامی که اندازه­ ی میکروگرین به حد مناسب رسید می­توانید آن را از قسمت پایین ساقه (به کمک قیچی استریل) از بستر جدا کرده و بسته‌بندی یا مصرف کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راه ­اندازی گلخانه میکروگرین و یا در صورت تمایل به خرید تجهیزات کامل کاشت میکروگرین می­توانید با کارشناسان گروه تجهیز گرولایت ارتباط حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *